Цікаве

Вчені заявили про революцію в лікуванні раку

Кількість нових випадків раку шкіри за останні роки різко зросла – результат повсюдного бажання засмагнути за всяку ціну, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Надмірне перебування на сонці – найважливіший фактор ризику розвитку раку шкіри. З іншого боку, нові стратегії лікування покращують прогноз.

Згідно зі спільним повідомленням Віденського медичного університету (MedUni) і Головної лікарні (AKH) міста Відня, імунотерапія зробила революцію в лікуванні неоперабельного метастатичного раку шкіри.

Згідно з інформацією, близько 50% постраждалих живі більш ніж через п’ять років після лікування. Десять років тому цього не було і 5%. Експерти Комплексного онкологічного центру (CCC) в MedUni Vienna і Віденської лікарні загального профілю також вносять значний вклад в дослідження і подальшу розробку нових стратегій лікування.

Наприклад, нові міжнародні рекомендації з лікування метастазів в головний мозок при меланомі були опубліковані тільки нещодавно при значній участі робочої групи Університетської клініки радіаційної онкології з MedUni Vienna і Віденської лікарні загального профілю.

Проте, експерти підкреслюють, що найбільш розумною мірою проти раку шкіри є профілактика за допомогою захисту від сонця і регулярних оглядів дерматологами.

«Не буває здорової засмаги. Якщо ви хочете запобігти раку шкіри, ви повинні постійно захищати шкіру від сонця. Це означає, що потрібно уникати сонця, прикривати шкіру і, якщо це неможливо, використовувати сонцезахисний крем. Це доведено міжнародними дослідженнями », – сказав учений Крістоф Хеллер.

 

 

 

Back to top button