Цікаве

Вчені з’ясували, що тривалість життя залежить від свідомості людини

Вчені з Великобританії, Німеччини та США прийшли до дивовижного висновку про зв’язок між типом особистості та імунітетом людини. Виявилося, що свідомі люди довше живуть, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Якщо ви відрізняєтеся високим ступенем свідомості, самоконтролю і дисциплінованості, то це допоможе вам прожити довше. І зовсім не тому, що ви не забудете вчасно приймати таблетки або ретельно виконувати інші рекомендації лікарів.

Виявляється, тип особистості людини прямо впливає на роботу двох основних маркерів його імунної системи – інтерлейкіну-6 і C-реактивного білка. Від дії цих маркерів залежить вікова захворюваність.

Дослідники вперше пов’язали особистість людини і роботу імунітету, що визначає тривалість життя. Доведено, що особистість критично важлива протягом усього життя, і вона прямо впливає на довголіття. Більш відповідальні і організовані люди знижують на 40% ризик передчасного відходу з життя.

В експерименті взяли участь 957 дорослих жителів США, за якими спостерігали протягом 14-річного періоду. Звичайно, автори дослідження брали увагу і інші фактори, здатні вплинути на тривалість життя. Але при врахуванні всіх інших обставин, було доведено, що люди з високим ступенем свідомості і організованості, а також дисциплінованості жили довше і були більш здоровими

 

 

 

 

Back to top button