Цікаве

Вчені з’ясували, що музика покращує водійські здібності

Ізраїльські вчені провели дослідження і з’ясували, як прослуховування пісень впливає на водіїв під час поїздки на автомобілі. У сучасному світі багато молодих людей не уявляють собі водіння без музики, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Але включають вони її не для розваги, а скоріше як звичайний ритуал для створення необхідної атмосфери.

Вчені з Університету імені Бен-Гуріона провели дослідження і з’ясували, як музика впливає на водіїв. Фахівці протестували 140 добровольців молодого віку, які володіють власним автомобілем. Близько 80% з них повідомили про серйозні проблеми, які виникли під час керування автомобілем без включення музики. Виявляється, водії просто не могли зосередитися в тиші.

Експерти також з’ясували яку саме музику молоді люди вважають за краще слухати, перебуваючи за кермом. Приблизно 97% з них слухали багато коротких пісень в довгих поїздках, а 65% включали швидку музику по дорозі на роботу. Також понад дві третини вважають за краще більше запальні пісні під час відпустки. І майже всі опитані включають танцювальну музику по дорозі на вечірку.

У підсумку результати дослідження показали, що музика покращує водійські здібності молодих людей. Однак вчені побоюються, що в подальшому це може стати серйозною проблемою, коли знадобитися відключитися від музики і взяти на себе керування автомобілем в незвичній обстановці.

 

 

 

Back to top button