Цікаве

Вчені з’ясували, що межі людського життя не існує

Якщо ви хочете жити вічно, то теоретично цьому бажанню ніщо не перешкоджає. Принаймні, з наукової точки зору, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Нове дослідження показує, що люди, ймовірно, можуть доживати до 130 років і навіть набагато довше, але шанси на це чисто теоретичні. Зовнішня межа тривалості життя людини обговорюється вже дуже довго.

Недавні дослідження показали, що людина може технічно дожити до 150 років. І ось тепер нова наукова робота прийшла до ще більш дивовижного висновку. Виявляється, ніякого максимального теоретичного віку для людини не існує.

Це ще один внесок у довгу дискусію щодо визначення межі тривалості життя. Автори дослідження проаналізували нові дані про осіб старше 110 років, також про тих, хто відзначив 105-й рік народження.

Не секрет, що ризик смерті збільшується протягом усього нашого життя, з кожним роком, але аналіз досліджень показав, що в кінцевому підсумку він виходить на плато і залишається приблизно постійним на рівні 50 на 50.

А це означає, що ймовірність померти після 110 років протягом наступного року становить 50%. У цьому впевнені експерти в галузі статистики зі Швейцарського Федерального технологічного інституту в Лозанні.

На підставі наявних даних вчених здається ймовірним, що люди можуть доживати, як мінімум, до 130 років. Але екстраполяція отриманих результатів взагалі показує, що межі тривалості життя людини просто не існує.

І ці висновки дослідження збігаються з аналогічним статистичним аналізом, який був проведений серед дуже літніх людей. Правда, якщо старість людини супроводжується і високим рівнем немочі, то бажаючих продовжувати таке існування буде явно небагато.

 

 

 

Back to top button