Цікаве

Вчені з’ясували – чому чоловіки стають агресивними

Коли їх мужність знаходиться під загрозою, деякі чоловіки реагують агресивно, але не всі, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Нове дослідження Університету Дьюка показує, що молодші чоловіки, чиє почуття мужності багато в чому залежить від думки інших людей, найчастіше страждають в таких ситуаціях.

“Наші результати показують, що чим більший соціальний тиск відчуває чоловік, щоб бути мужнім, тим більш агресивним він може бути”, – розповідає доктор Адам Станаланд, провідний автор дослідження. «Коли ці чоловіки відчувають, що вони не дотримуються жорстких гендерних норм, вони можуть відчувати потребу діяти агресивно, щоб довести свою маскулінність».

Подвійне дослідження включало майже дві сотні студентів, а також випадкову вибірку понад 390 чоловіків (18-56 років). На “гендерні теми” серед учасників було проведено опитування. Це були стереотипні теми, такі як спорт, автомеханіка та ремонт будинку. Після відповідей на запитання випадковим чином учасникам повідомляли про більш високий або нижчий бал мужності, порівняно з середньостатистичним.

Щоб загроза чоловічій Гідності була реальною, відзначився низьким показником, говорили про меншу мужності в порівнянні з середньостатистичним представником статі. Після отримання балів за опитування учасників дослідження попросили заповнити серію фрагментів слів, додавши пропущені літери, щоб показати свій душевний стан.

Результати були вражаючими, виявивши агресивні думки серед одних чоловіків, але не серед інших. Чоловіків, чиє почуття мужності виходить зсередини, здавалося, не збентежила низька оцінка. А ось ті, хто був більше залежний від думки оточуючих, продемонстрували агресію.

 

 

 

 

 

 

Back to top button