Цікаве

Вчені виявили в Японському морі водорості для боротьби з коронавірусом

Китайські вчені вивчили бурі водорості Ecklonia kurome і прийшли до висновку, що полісахариди які містяться в них здатні боротися з коронавірусом, повідомляє 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Відкриття належить біологам з Китайської академії наук.

Фахівці вивчили цукристі сполуки, присутні в Ecklonia kurome, що мешкають в Японському морі. У населення Китаю ці морські водорості користуються величезною популярністю. Місцеві жителі використовують їх в рецептах традиційної медицини і споживають у вигляді їжі. Вважається, що речовини які містяться в них блокують утворення в артеріях згустків крові і захищають клітини від впливу радіації. У новому дослідження вчені вирішили перевірити, наскільки дієвими виявляться ці водорості проти коронавирусной інфекції нового типу.

Біологи приготували розчини з частинками SARS-CoV-2. Всі вони були оброблені речовинами, виділеними з клітин Ecklonia kurome. Результат показав, що зупинити розмноження вірусу здатне навіть мінімальна кількість полісахариду, назву якого поки не придумано. З’єднання проходить під номером 375. Воно активно заважає роботі білка 3CLpro, що сприяє об’єднанню частинок SARS-CoV-2. Більш того, цей цукор не дозволяв вірусу об’єднуватися з рецепторами ACE2, що допомагають патогену проникати в клітини.

Успішні результати на клітинних культурах змусили китайських фахівців задуматися про проведення подальших етапів дослідження. Вчені найближчим часом перевірять, як полісахарид з водоростей впливає на розвиток коронавірусу в організмі тварин. Після цього вони досліджують, наскільки безпечно його використовувати в якості лікарського засобу.

 

 

 

 

Back to top button