Цікаве

Вчені виявили спільні риси у риб і людей

Риби здаються абсолютно несхожими на людей. Вважається, що у них немає можливості для вираження емоцій або до спілкування, та й система дихання у них зовсім інша, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Створюється враження, що риби так далекі від людей, що навряд чи можна знайти між ними щось спільне.

Під час вивчення життя риб, вчені з кожним разом переконуються, що риби набагато складніше організовані істоти, ніж може здатися на перший погляд. І у риб набагато більше спільного з людиною, ніж можна припустити.

Наприклад, пам’ять риб погіршується з віком. Однак, в юності вони все прекрасно запам’ятовують і зберігають спогади довго. Точно так же це відбувається у людей. Щоб з’ясувати це, вчені проводили досліди з лабіринтом. Молоді риби добре орієнтуються навіть у незнайомому місці, в той час як старі насилу проходять навіть відомі їм закутки лабіринту.

Риби, як і люди, схильні до до появи медикаментозних залежностей. Досліди на рибах проводилися за допомогою одурманюючих речовин. Риби звикали до них, як і люди. І більш того, як і люди, передавали свою залежність у спадок наступним поколінням.

Риби можуть дружити і пам’ятають своїх друзів, упізнаючи їх навіть через тривалий час.

Вони відчувають біль. Зрозуміло, підводні мешканці сприймають її трохи інакше, ніж люди, і можливо, не відчувають переживань з її приводу.

А ще риби можуть проявляти нетерплячість, особливо якщо справа стосується отримання ласощів. Так що у людини багато спільних рис з мешканцями підводного світу.

 

 

 

 

Back to top button