Цікаве

Вчені виявили проблеми з серцем у 78% людей, які перехворіли на коронавірус

Дослідження вчених з Німеччини показало, що COVID-19 провокує довготривалі пошкодження серця, інформує 1NEWS з посиланням на new-s.com.ua.

Перше дослідження провели в Університетській клініці Франкфурта.

Участь в ньому взяли 100 осіб, які перехворіли на коронавірусом. За словами дослідників, у 78 з 100 учасників дослідження магнітно-резонансна томографія (МРТ) показала ознаки пошкодження серця.

Дослідники стверджують, що в жодного з 100 пацієнтів у віці 45-53 років раніше не було проблем з серцем і до захворювання коронавірусом вони були практично здорові», — йдеться у виданні Newsweek.

Зокрема, в 95% випадків рівень білка тропоніну був підвищений. Ознаки запалення в серці через 2 місяці після зараження коронавірусом були у 60 чоловік. В рамках другого дослідження вчені проаналізували тканини серця 39 осіб, які померли після зараження коронавірусом. 35 з них офіційно померли від пневмонії.

У 24 загиблих SARS-CoV-2 був виявлений в тканинах серця, причому у 16 – в досить високих концентраціях. За словами дослідників, вірус активно реплікувався всередині тканин аж до самої смерті пацієнтів.

Отримані дані вказують на ризик пошкодження міокарда в результаті атаки COVID-19 на серце, вважають вчені. Експерти також стурбовані тим, що вірус потенційно здатний викликати кардіоміопатію і серцеву недостатність.

 

 

 

 

 

Back to top button