Цікаве

Вчені виявили новий вид морських клопів

Вчені виявили новий вид морських клопів

Фото: New York Post
Морські клопи

Ці морські жуки можуть зростати до 45,72 сантиметрів завдовжки. Через свій білуватий колір в океані вони виглядають як гігантські шматочки рису.

 
Група дослідників виявила новий вид гігантських морських клопів, що мешкають на дні океану. Про це повідомляє New York Post.
 
Ці морські жуки насправді ізоподи, відомі як Bathynomus yucatanensis. Як і інших ізоподів, їх часто вважають комахами, хоча вони не підходять під цю категорію.
 
Зазначається, що вони стали широко відомі завдяки спостереженням у вірусному відео 2019 року, де вони їдять алігаторів під час першого в історії падіння їжі для глибоководних алігаторів. Дослідники стверджують, що алігатора поклали на морське дно, і менш ніж за 24 години морські жуки випливли, щоб поласувати.
 
Тепер дослідники вивчають цих морських клопів детальніше. Так у новому дослідженні експерти наголосили, що ці ізоподи не полюють на свою здобич і поводяться, скоріше, як падальники їжі, тому їх не варто боятися.
 
У дослідженні вчені також стверджують, що ці істоти шукають залишки трупів морських мешканців або будь-яку іншу їжу, до якої вони можуть отримати доступ.
 
Найчастіше цих істот можна зустріти в районах із тропічною температурою у глибинах океану. Дослідникам вдалося знайти їх у водах біля Тайваню, поблизу острова Пратас та біля півострова Юкатан у Мексиканській затоці.
 
Раніше повідомлялося, що вчені з’ясували таємницю незвичайних сухопутних акул, здатних тривалий час перебувати поза водою.
 
У Британії виявили “чарівні” кристали
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button