Цікаве

Вчені виявили нову користь кави для здоров’я

Вчені виявили нову користь кави для здоров’я

Вченим в ході досліджень вдалося встановити нову користь кави, яка полягає в підвищенні рухливість м’язів кишечника, а також придушенні зростання бактерій. Такі висновки зроблені фахівцями з США, що представляють Техаський університет.

В рамках експерименту піддослідним щурам протягом трьох днів давали як звичайну каву, так і без кофеїну. У цей час вчені відстежували мікробний склад фекальних мас гризунів, що показало скорочення кількості бактерій. Крім того, вплив 1,3-і 3-процентним розчином кави на культури кишкових мікроорганізмів в чашках Петрі провокував придушення зростання шкідливих мікроорганізмів.

У щурів після вживання кави м’язи в нижніх відділах товстого кишечника почали скорочуватися краще. Також напій запускав реакцію м’язів при впливі на тканини в умовах лабораторії, схожий ефект спостерігався і у випадку з кавою без кофеїну. Висновки вчених передбачають, що каву можна використовувати для лікування післяопераційного запору або при наявності кишкової непрохідності, але для більш точних результатів потрібні додаткові дослідження.

Back to top button