Цікаве

Вчені вивчають тунелі-червоточини, за допомогою яких люди зможуть пересуватися в просторі та часі

Фахівці з Прінстонського університету зробили заяву про те, що вони використовували квантову механіку, щоб теоретизувати умови, які можуть привести до утворення червоточини, просторово-часових «тунелів»,

Відповідне дослідження опубліковане на сервері препринтів Arxiv.

«Зовні вони нагадують чорні діри, заряджені проміжною масою. Їх великий розмір обумовлений вимогою, щоб людина-мандрівник міг пережити приливні сили», – підкреслив Хуан Малдасен, провідний автор дослідження.

Як зазначає фахівець, мандрівник набуває дуже високий коефіцієнт посилення в той час, коли проходить через центр червоточини. «Ми довели це найбільш ясно для випадку, коли червоточина існує в холодному і плоскому навколишньому просторі. Ми не привели ніякого вірогідного механізму їх утворення. Ми тільки стверджували, що це конфігурації, які допускаються рівняннями», – заявив Малдасен.

Вчені вважають, що такі червоточини дозволять людям подорожувати між далекими точками нашої галактики за секунди. Незважаючи на те що нове дослідження демонструє, що червоточини можуть існувати, їх пошук може виявитися досить складним. Для цього будуть потрібні надсучасні технології, які на даний момент ще недоступні для людства.

 

 

 

Back to top button