Цікаве

Вчені висунули гіпотезу, що вода потрапила на Землю з космосу

У гіпотези появи води на Землі завдяки прилетівшому з глибин космосу метеоритів є безліч критиків. Втім, нещодавно вчені знайшли докази, що вода потрапила на Землю з космосу і такий спосіб цілком реальний і теоретично міг забезпечити нашу планету життєво необхідної рідиною, пише 1NEWS з посиланням на itech.co.ua.

Для підтвердження своєї теорії дослідники вивчили метеорити, що впали на Землю за останні 100 років. Знайти докази було складно, оскільки жоден з каменів не містив води. На допомогу прийшла хімія, здатна пояснити ті чи інші реакції певними подіями, що відбувалися з матеріалами мільйони років тому.

Дослідження було засноване на розподілі урану і торію в зразках метеоритів. Уран розчинний у воді, а торій – немає. Це означає, що при таненні льоду рухається рідина вплинула б на розподіл ізотопів торію і урану. Як виявилося, в деяких зразках дійсно були виявлені докази наявності води. Це дає можливість говорити про те, що метеорити контактували з рідиною як мінімум мільйон років тому, а значить, потрапляння води на Землю разом з ними цілком реально. Дослідники планують вивчити ще більше космічних гостей, щоб отримати більше доказів своєї теорії.

 

 

 

 

 

Back to top button