Цікаве

Вчені створили екологічне біопаливо для літаків

Компанії Shell, British Airways і Velocys хочуть побудувати перший в Європі великий завод з виробництва реактивного палива з побутових і комерційних відходів. Схоже, тепер навіть літаки стануть “зеленими”, інформує 1NEWS з посиланням на znaj.ua.

До того ж, переробка відходів не тільки знизить забруднення атмосфери літаками, але і знизити загальну кількість сміття.

На частку авіації припадає близько 2,5% світових викидів вуглекислого газу, пише World News-Monitor. Але за прогнозами, вона буде рости в міру збільшення авіаперевезень. А як відомо, країни прагнуть обмежити викиди для уповільнення зміни клімату. Таке рішення дозволить убити двох зайців відразу.

Так, British Airways, Shell і Velocys направили місцевій владі Північно-Східному Лінкольншира заявку на дозвіл побудувати завод на їх території. Вони планують використовувати для виробництва біопалива побутовий і комерційний сміття, який в іншому випадку виявиться на звалищах або сміттєспалювальних заводах. Що стосується показників, таке паливо дозволить знизити до 70 відсотків викиду хімікатів в атмосферу.

 

 

 

 

Back to top button