Цікаве

Вчені створили біодизель із залишків кави

Вчені створили біодизель із залишків кави

Фото: pixabay.com
Із залишків кави створили біодизель.

Вони використовували відпрацьовану кавову гущу для вирощування мікроводоростей та виробництва палива.

 
Дослідники з Астонського університету створили біодизель із низьким рівнем викидів із залишків кавової гущі. Про це пише The Fish Site.
 
На ній вчені вирощували водорості, які потім перероблялися на пальне. В результаті, вони змогли отримати вдосконалене біодизельне паливо, що забезпечує мінімальні викиди та хорошу продуктивність двигуна, а також відповідає вимогам США та Європи.
 
Досі водорості вирощували на таких матеріалах, як пінополіуретан та нейлон, які не містять жодних поживних речовин. Однак дослідники виявили, що клітини мікроводоростей можуть рости на залишках кави, не потребуючи інших зовнішніх поживних речовин.
 
Крім того, витримуючи водорості на світлі протягом 20 годин на день і в темряві всього чотири години на день, можна отримати біодизель найвищої якості.
 
“Це прорив у системі культивування мікроводоростей. Біодизель із мікроводоростей, прикріплених до відпрацьованої кавової гущі, може стати ідеальним вибором для комерціалізації нової сировини, уникаючи конкуренції з продовольчими культурами. Використання кави як нової сировини може скоротити вирубування пальм для видобутку олії для виробництва. Крім того, використання цієї нової сировини може скоротити вирубування пальм для видобутку олії для виробництва біопалива.
 
Нагадаємо, раніше австралійські вчені встановили, що у любителів кави знижується ризик розвитку вікових когнітивних порушень, що пов’язано з повільнішим накопиченням у мозку амілоїдних білків.
 
Названо оптимальну кількість кави для продовження життя
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button