Вчені стверджують, що темний шоколад уповільнює старіння
Забезпечення довгого і здорового життя – це багатогранне і складне завдання, повідомляє 1news з посиланням на ukrhealth.net.
На сьогоднішній день дослідження показали, що фактори генетики і способу життя впливають на тривалість життя в рівній мірі. Але, на думку деяких вчених, включення в раціон деяких продуктів, що продовжують життя, може подолати їх генетичну схильність до передчасної смерті.
Темний шоколад, містить досить високий рівень антиоксидантів, щоб значно поліпшити кров’яний тиск і запобігти хворобам. Темний шоколад може похвалитися широким спектром переваг, багато з яких підвищують шанси дожити до старості.
Дослідження, проведені в Гарварді, показали, що люди, які їли шоколад, жили на рік довше, ніж ті, хто не їв. Більш того, результати показали, що у тих, хто їв три плитки шоколаду на місяць, ризик передчасної смерті був на 36 відсотків нижче.
Команда дослідників встановила, що регулярне вживання темного шоколаду обернено пов’язане зі смертністю від серцево-судинних захворювань або раку. Користь для здоров’я темного шоколаду пояснюється його неповторним вмістом флавоноїдів, які мають значні антиоксидантні властивості.
Як правило, чим вище концентрація какао в темному шоколаді, тим більше в ньому активних речовин.
“Темний шоколад-багате джерело антиоксидантів і мінералів, і, як правило, він містить менше цукру, ніж молоко. Деякі дослідження показують, що темний шоколад може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, зменшити запалення і резистентність до інсуліну, а також поліпшити функцію мозку”, – пишуть автори.
Протизапальні властивості темного шоколаду для здоров’я мозку також добре відомі. Деякі сполуки в темному шоколаді покращують пам’ять, концентрацію уваги, час реакції і навички вирішення проблем. Ці ефекти були приписані флавоноїдам шоколаду, які покращують приплив крові до мозку.