Цікаве

Вчені стверджують, що чіпси викликають рак

Появу раку можуть спровокувати канцерогени, які утворюються в процесі смаження картоплі

Вживання чіпсів підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань.

До такого висновку прийшли експерти Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії, передає 1NEWS.

Справа в тому, що чіпси містять крохмаль. А при смаженні продуктів, які містять крохмаль, утворюється шкідлива речовина – акриламід. Досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини, говорять фахівці.

Більше того, акриламід здатний потрапляти через стінки шлунка в кров, а потім і в серці, викликаючи збої в його роботі.

За даними британців, появу раку можуть спровокувати канцерогени, які також утворюються в процесі смаження картоплі.

“Ще одна причина, з якої слід утриматися від надмірного споживання чіпсів – зловживання ними веде до ожиріння”, – відзначають фахівці.

Джерело: УНН

Back to top button