Цікаве

Вчені стверджують, що червоне вино знижує ризик інфаркту та інсульту

Антиоксиданти, що містяться у вині, також перешкоджають утворенню тромбів

Помірне споживання червоного вина позитивно впливає на судини і тиск, знижуючи ризик інфаркту та інсульту на 30%.

До такого висновку прийшли фахівці Національного центру біотехнологічної інформації США, передає 1NEWS.

“У помірних дозах червоне вино позитивно впливає на судини і тиск, знижуючи ризик інфаркту та інсульту на 30%”, – говорять фахівці.

Вони пояснили, що в крові накопичується так званий поганий холестерин – ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ).

Він осідає на внутрішніх стінках судин, що веде до утворення бляшок і потім атеросклерозу, інфарктів і інсультів.

“Алкоголь стимулює вироблення “хорошого” холестерину – ліпопротеїнів високої щільності, які помітно нейтралізують дію “поганого”. Антиоксиданти, що містяться у вині, також перешкоджають утворенню тромбів”, – пояснили фахівці.

Джерело: УНН
Tags

Останні новини

Back to top button
Close
Close