Цікаве

Вчені шукають спосіб годувати астронавтів: їжа з астероїдів

Вчені шукають спосіб годувати астронавтів: їжа з астероїдів

Фото: JSC/NASA
Вчені знайшли спосіб перетворити астероїди на їжу

Вчені розробляють метод перетворення астероїдів на поживну біомасу для довготривалих космічних подорожей, який може стати основою раціону астронавтів.

Науковці шукають рішення для харчування астронавтів під час тривалих космічних місій. Про це пише The New York Times з посиланням на дослідження у Міжнародному журналі астробіології.

Вчені припускають, що астероїди можуть бути використані як джерело їжі для космічних мандрівників, хоча самі камені не вживатимуться в їжу.

Дослідники запропонували запускати хімічні та фізичні процеси для розщеплення астероїдів, що призводить до утворення вуглеводнів. Ці сполуки згодовуються спеціальним бактеріям, які потім стають біомасою – основою раціону астронавтів.

Хоча перші спроби перетворення були не надто апетитними, нові технології дозволили створити щось схоже на карамельний йогурт. Дослідження базуються на зразках астероїда Бенну, зібраного під час місії NASA OSIRIS-REx. Проте перед вживанням цієї біомаси вчені ще мають перевірити її на токсичність.

Раніше повідомлялося, що перші польоти на Марс можуть відбутися вже за два роки, а висадка перших людей на цій планеті – через чотири роки.

Космічний корабель Crew Dragon з чотирма туристами стартував на орбіту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × four =

Back to top button