Цікаве

Вчені пояснили – як швидкість ходьби впливає на тривалість життя

Іноді навіть невеликі зміни в способі життя можуть мати значний вплив на загальну тривалість життя, впевнені вчені, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий Світ.

Вони розповіли про результати недавнього дослідження і пояснили, яка швидкість ходьби є оптимальною для довголіття.

В ході дослідження, опублікованого в Британському медичному журналі (BMJ), було вивчено взаємозв’язок між низькою швидкістю ходьби і ризиком смерті у літніх людей, як в цілому, так і щодо головних причин смерті. Вчені також проаналізували дані наукової роботи, проведеної в трьох французьких містах (Бордо, Діжон, Монпельє).

Для дослідження було відібрано 3208 чоловіків і жінок у віці 65 років і старше. За ними спостерігали в середньому 5,1 року. Дослідники виявили, що учасники, які мали найнижчу швидкість ходьби, мали підвищений ризик смерті в порівнянні з тими, хто був найшвидшим.

Додатковий аналіз показав, що учасники з низькою швидкістю ходьби мали приблизно в три рази підвищений ризик смерті через серцево-судинні захворювання (у порівнянні з учасниками, які ходили швидше). “Повільна швидкість ходьби у літніх людей тісно пов’язана з підвищеним ризиком серцево-судинної смертності”, – підсумували експерти.

За словами фахівців, ходьба – це один з найпростіших способів стати більш активним, схуднути і зміцнити здоров’я. “Швидка ходьба може допомогти розвинути витривалість, спалити зайві калорії і зробити серце більш здоровим”, – відзначають вчені. При цьому, за їхніми словами, щоб пожинати плоди, не потрібно ходити годинами. Як відзначають фахівці, швидка 10-хвилинна щоденна прогулянка корисна для здоров’я і може замінити 150 хвилин вправ на тиждень.

 

 

Back to top button