Цікаве

Вчені повідомили про важливість сніданку для довголіття

У боротьбі за довголіття дуже важливо стежити за своїм харчуванням. Також необхідно звертати увагу на вагу, так як зайві кілограми можуть привести до ряду серйозних наслідків, пише 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

У числі проблем, які може спровокувати зайву вагу, захворювання серцево-судинної системи і діабет другого типу. Щоб не допустити набір ваги, потрібно дотримуватися правильної дієти. В цьому плані важливі не тільки продукти, але і розмір порцій і частота прийомів їжі.

Наприклад, сніданок часто уникають: хтось каже, що не голодний з ранку, а хтось просто не встигає. Також в якості можливого методу схуднення прийнято не вечеряти або вечеряти не пізніше 18: 00.

У дослідженні, опублікованому в науковому журналі Journal of Nutrition, йдеться про взаємозв’язок частоти прийому їжі і змінами індексу маси тіла (ІМТ). Обробивши дані 50,66 тис. осіб, вченим вдалося встановити їх харчові звички: як часто вони їдять, чи їдять сніданок, який у них найбільший прийом їжі.

Виявилося, що ті з випробовуваних, хто їв найбільше на сніданок, володіли найбільш низьким ІМТ в порівнянні з показниками тих, хто сніданок пропускав або найбільше їв в обід.

“Вживання ситного сніданку може стати один з ефективних методів у боротьбі із зайвими кілограмами”, – заявили дослідники.

 

 

 

Back to top button