Цікаве

Вчені повідомили – коли на Землі зникне життя

Нашу планету погубить Сонце, впевнені експерти, пише 1NEWS з посиланням на cursorinfo.co.

Професор Манчестерського університету і дослідник Лондонського королівського товариства (Великобританія) Брайан Кокс визначив коли закінчиться життя на Землі. Його розрахунки засновані на аналізі сонячної активності.

У своєму дослідженні фізик посилається на той факт, що Сонце споживає близько 600 мільйонів тонн водню в секунду, який утворюється в результаті внутрішніх реакцій зірки.

Запаси такого палива не безмежні, через час вони висихають, – коли це відбувається, зірка стає червоним гігантом. Його розмір збільшиться мінімум у 200 разів, тобто майже до нинішньої орбіти Землі.

За словами вченого, яскравість зірки збільшується приблизно на 10% за мільярд років. Ці процеси мають катастрофічні наслідки для життя на Землі. Тепло, що виходить від гіганта, спалить всі на планеті.

Люди, тварини й рослини будуть знищені, океани, моря і річки випаровуватися, попередив експерт. За словами Кокса, ці події можуть відбутися через п’ять мільярдів років – період, достатній для того, щоб людство винайшло спосіб захисту від апокаліпсиса.

 

 

 

 

Back to top button