Цікаве

Вчені порадили не їсти червоного м’яса

Британські вчені розповіли про шкоду червоного м’яса для навколишнього середовища, передає 1news з посиланням на УНН.

За їхніми словами, виробництво червоного м’яса є одним із основних факторів глобального потепління та погіршення стану навколишнього середовища.

“На сектор тваринництва припадає близько 15% антропогенних викидів парникових газів. Виробництво тваринництва веде до знеліснення, деградації та втрати біорізноманіття земель”, — йдеться у повідомленні.

Скорочення споживання червоного м’яса може допомогти захистити довкілля та покращити здоров’я людини, запевняють фахівці.

“Для створення стійкої та здорової системи харчування необхідно скоротити глобальне споживання червоного м’яса більш ніж на 50%”, — додали вчені.

Крім того, високе споживання продуктів тваринного походження, особливо червоного м’яса та м’ясних напівфабрикатів, негативно впливає на здоров’я людини.

“З’являється все більше відомостей про те, що споживання великої кількості обробленого м’яса і, меншою мірою, червоного м’яса, призводить до підвищеного ризику ожиріння, серцево-судинних захворювань і деяких форм раку”, — йдеться в повідомленні.

 

 

 

 

 

Back to top button