Цікаве

Вчені попередили про небезпеку вживання червоного м’яса

Часте вживання червоного м’яса провокує розвиток онкології, пише 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

Вчені з Національного інституту здоров’я США ( NIH ) розповіли, в чому полягає небезпека вживання червоного м’яса. Відомо, що в даному продукті в великих кількостях міститься лецитин, холін, карнітин. У процесі засвоєння даних речовин в організмі бактерії виділяють органічну сіль ТМАО, яка провокує ризик розвитку серцевих патологій.

Дослідники провели експеримент, в якому взяли участь 113 добровольців. Вони розділили учасників наукової роботи на три групи. Представники першої їли червоне м’ясо, другої – біле, третьої – вегетаріанські продукти. Через місяць після початку дослідження рівень ТМАО в крові був в 3-10 разів вище у тих, хто входив до першої групи.

Кілька років тому ВООЗ встановила, що часте вживання червоного м’яса провокує розвиток онкології. Даний продукт віднесли до типу канцерогенів, що провокують рак. До того ж вживання червоного м’яса призводить до розвитку цукрового діабету.

 

 

 

 

Back to top button