Цікаве

Вчені попередили про можливу катастрофу на планеті через рекордну Сонячну активність

За розрахунками фахівців, вже в найближчі роки зростаюча сонячна активність може привести до катастрофи на планеті, пише 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Дослідники нагадали, що в минулому році Сонце вступило в новий 11-річний цикл активності, і його пік припаде на 2025 рік. Як підкреслили фахівці, через 4 роки на Землі можуть початися найсильніші магнітні бурі, які можуть привести до збою в роботі супутників і відключення електрики по всій Землі.

За прогнозом вчених, найбільше постраждає авіація, робота якої залежить саме від супутників на орбіті Землі. Крім того, дослідники вважають, що мільйони людей можуть постраждати від сонячних спалахів. Вони нагадали, що в період з 2015 по 2017 роки сонячна активність була настільки потужною, що у пілотів авіалайнерів медики дуже часто діагностували ознаки катаракти, а у стюардес відбувалися викидні. Вчені попередили, що в найближчі роки шкода від бурі на Сонці буде тільки зростати.

Раніше спецпомічник президента США Кейтлін Дурковіч розповіла, що спалахи на Сонці зовсім не «голлівудська фантастика», а цілком реальна загроза. Перед обличчям цієї грози 66% громадян США беззахисні. Так, небачені до цього спалаху на Сонці всього за 24 години викликали масові відключення радіозв’язку в Північній Америці і Південно-Східної Азії.

 

 

 

Back to top button