Цікаве

Вчені підрахували – скільки коштує найдорожчий астероїд Сонячної системи

Фахівці з університету Арізони в США ретельно вивчили структуру астероїда Психея 16, який вважається найціннішим і найдорожчим в Сонячній системі, передає 1NEWS з посиланням на Діалоги.

Раніше вчені були впевнені, що цей об’єкт на 95% складається з цільного заліза, а його вартість може доходити до 10000 квадрильйонів доларів.

Однак, завдяки новим дослідженням фахівці з’ясували, що насправді цей астероїд може виявитися просто купою уламків. Вченим вдалося відтворити поверхню Психеї в лабораторії. Вони змішували різні інгредієнти до тих пір, поки світлові візерунки, які вони бачили, не співпали з візерунками астероїда. Результати показали, що астероїд містить 82,5 відсотків металу, 7 відсотків піроксенів з низьким вмістом заліза і 10,5 відсотків вуглецевих хондритів. Частка порожнього простору досягає 35 відсотків.

Відзначається, що реальна вартість цього об’єкта може бути не дуже високою, але в будь-якому випадку Психея викликає величезний інтерес для астрономії. Раніше вчені припустили, що цей астероїд може бути ядром мертвої планети. Також існує версія, що на цьому об’єкті навіть є вода. Раніше вчені НАСА планували відправити місію на Психею для подальших досліджень.

 

 

 

 

 

Back to top button