Цікаве

Вчені назвали шість сценаріїв Армагедону на планеті

Коли ми замислюємося про кінець світу, кожен представляє його по-своєму. Падіння астероїда, моторошний вірус, вбивчий туман, та що завгодно, пише 1news з посиланням на Новини.LIVE.

Уявити можна будь-який результат, але буде він, швидше за все, абсолютно не таким, як ви думете. Зібрано 6 сценаріїв кінця світу, які найбільш ймовірно трапляться з Землею.

Сценарій 1 – біологічний

Пандемія коронавірусу налякала всіх нас буквально до смерті. Але вона виявилася, на щастя не такою згубною як іспанка, ВІЛ і чума. Проте залишається ймовірність виникнення супервірусу, який таки вб’є більшість жителів Землі, постійно мутуючи. Тоді людство буде знищено. Потрібно відзначити, що нові віруси і бактерії постійно знаходять вчені в льодах та інших субстанціях. Вони досить добре почуваються в нинішніх умовах, і хто знає, на що здатні.

До того ж, людство настільки пристрастилося до антивірусних препаратів і антибіотиків, що утихомирітьнові віруси і бактерії буде ох як непросто.

Сценарій 2 – природний

Природа абсолютно непередбачувана, скільки ж сюрпризів вона може нам піднести! Зміни клімату, танення льодовиків, підвищення температури. До чого призведе глобальне потепління можна лише здогадуватися і будувати теорії.

Але вже зараз наспугают моторошні лісові пожежі, тропічні шторми. Затоплення територій врізультате підняття рівня морів і океанів, виверження вулканів і моторошні землетруси. Так, це все може наздогнати Землю при тих чи інших умовах, не таких далеких від реальності.

Сценарій 3 – космічний

Буквально з дитинства, завдяки фільмам, ми боїмося, що на Землю впаде астероїд, комета зачепить нас хвостом, та й супутник Місяць не вселяє довіри. Та правда, кому хочеться повторити долю динозаврів.

Страхітливий інцидент стався в 2018 році, коли космічний камінь шириною 100 метрів з’явився раптово і мало не зачепив Землю. Обійшлося, але тільки в цей раз. Космічне сміття, блукаючі планети та інші космічні об’єкти становлять небезпеку для нашої планети.

Сценарій 4 – міжпланетне забруднення

Що таке міжпланетне забруднення – це, фактично, перенесення забруднення з однієї системи на іншу. Занести міжпланетний “бруд” можуть будь-які апарати, які прибули ззовні.

Небезпечним є це зараження через те, що у людей немає ні імунітету для боротьби з цими вірусами і бактеріями, ні способів боротьби у вигляді ліків.

Сценарій 5 – теплова смерть Всесвіту

Якщо Всесвіт перейде в стан відсутності вільної термодинамічної енергії і більше не зможе підтримувати процеси, що знижують ентропію, трапиться теплова смерть.

Ідея теплової смерті виникла в 1850-х роках. Вчені вирішили, чим більше Всесвіт розширюється, тим холодніше вона стає. Сьогодні дослідники дотримуються цієї точки зору.

Але смерть Землі настане в такому випадку дуже нескоро.

Сценарій 6 – технологічний

Повстання роботів сьогодні здається абсолютно нереальним. Але згідно з ще одним сценарієм, штучний інтелект спробує заволодіти нашим світом. А якщо він спробує відновити справедливість, пиши-пропало.

До того ж комп’ютеризовані мережі, можуть влаштувати саботаж. Це може призвести до глобальної катастрофи. Існова – таки віруси, здатні зламати будь-яку Програму. Доберися вони до ценнихфайлов і секретних даних держав – чим не Армагеддон.

 

 

 

 

Back to top button