Цікаве

Вчені назвали продукти, які покращують пам’ять людини

Час від часу усі ми не можемо згадати, куди поклали ключі або як звуть людину, яку нам щойно представили. Це ознаки того, що якісь фактори заважають вам формувати нові спогади. Але є хороша новина – деякі продукти можуть покращити нашу пам’ять, пише 1NEWS з посиланням на Жіночий світ.

Зокрема, до таких продуктів належить какао. Не так вже й погано, якщо ви любите завершувати день чашечкою цього смачного та ароматного напою. Вчені з Університету Колумбії провели дослідження, яке виявило зв’язок між споживанням какао, яке містить багато флавоноїдів, та відновленням когнітивних функцій у здорових людей похилого віку.

Якщо ви любите шпинат, то вас потішить, що він теж посідає чільне місце в цьому списку. Він містить одразу три речовини, які покращують пам’ять – вітамін К, вітамін Е та фолати. Однак, для того, щоб фолати посприяли покращенню когнітивних функцій, потрібен вітамін В12, якого шпинат не містить. Тому варто додавати до салатів із ним сир або яйця.

Любителів ягід теж не обділили. Дослідження показало, що дорослі з раннім погіршенням пам’яті, які щодня вживали сік чорниці, значно покращили свій результат в тестах на запам’ятовування та асоціації вже через 12 тижнів. Також, чорниця – це потужне джерело антиоксидантів, які допомагають боротись із запаленнями.

Під час наступного походу до крамниці незайвим буде закупитись броколі. Цей овоч дуже багатий на вітамін К, який позитивно впливає на епізодичну пам’ять, а також на здатність розуміти та запам’ятовувати словесні інструкції.

Дослідження показало, що люди, які перед тестуванням на когнітивні навички, вживали зелений чай, показали кращі результати, аніж ті, кому дали плацебо. Науковці, які відслідковували роботу мозку тих, хто проходив тестування, стверджують, що зелений чай покращив пластичність мозку, що дозволило йому швидше вчитися. Тому зелений чай також заслуговує на місце в цьому спирску.

Чорна квасоля – це доступне та недороге джерело не лише рослинного білка, а і магнію та фолатів. Дослідження, опубліковане в журналі Neuron в 2010 році, показало, що магній стимулює когнітивні функції та пам’ять.

Певні типи жирних кислот омега-3, які можна знайти у жирних сортах риби, також можуть покращити пам’ять і швидкість згадування. Дослідники протестували 176 дорослих людей, які вживали мало жирних кислот омега-3, та з’ясували, що споживання лише 1,16 г докозагексаєнової кислоти може суттєво покращити пам’ять.

Ще одне дослідження показало, що помірне вживання червоного вина здатне покращити епізодичну пам’ять. Це пов’язують з наявністю в червоному вині поліфенолів.

Якщо ви любите помідори, то знайте – вони також добре впливають на вашу пам’ять. А все завдяки лікопену, який у великій кількості міститься в їхній шкірці. Особливо це стосується помідорів чері.

Останнім продуктом у списку є буряк. Дослідження показало, що буряковий сік стимулює приплив крові до мозку, що змушує його працювати краще.

 

 

 

Tags

Останні новини

Back to top button
Close