Цікаве

Вчені довели можливість польотів в 1000 разів швидше за швидкість світла

Теорія відносності Альберта Ейнштейна говорить, що подорожі зі швидкістю, що перевищує швидкість світла, є неможливими. Але сучасна наука ставить це під сумнів, пише 1NEWS з посиланням на kurs.com.ua.

Вчені говорять, що якщо змінити кривизну простору, то можна летіти крізь Всесвіт в тисячу разів швидше за світло.

Один з гіпотетичних способів сверхсветових польотів полягає у використанні так званої “бульбашки Алькубьерре”. Ідея, запропонована мексиканським фізиком Мігелем Алькубьерре, заснована на викривленні простору. Якщо якимось чином стискати простір перед космічним кораблем, і розширювати його позаду, то такий корабель зможе рухатися з будь-якою швидкістю. Тобто, навіть в тисячі разів швидше за швидкість світла.

“Всесвіт розширюється кожну мить з самого моменту Великого вибуху, і це значить, що всі існуючі в світі об’єкти постійно віддаляються один від одного. Зміна кривизни простору – процес, передбачений самою природою, і нам залишається тільки навчитися управляти цим процесом”, – кажуть фізики -теоретікі, які впевнені в реальності двигуна Алькубьерре.

Якщо людству вдасться знайти можливість технічної реалізації двигуна Алькубьерре, то міжзоряні подорожі нарешті стануть реальністю. Втім, навряд чи це станеться в найближчому майбутньому, тому не слід радіти завчасно.

 

 

 

 

Back to top button