Цікаве

Вбивця Twitter. Нова соцмережа від ЦукербергаСюжет

Вбивця Twitter. Нова соцмережа від Цукерберга

Материнська компанія Facebook Meta запустила новий сервіс Threads, який має скласти пряму конкуренцію Twitter.

 
 
Всі, напевно, вже помітили, що Instagram просуває новий сервіс Threads. За функціоналом він схожий на Twitter, і, як висловився глава Meta Марк Цукерберг, стане його “дружнім конкурентом”.
 
Маск пішов у бій
 
“Потрібен час, але думаю, наш додаток збере понад мільярд користувачів. Twitter міг зробити це, але не реалізував її. Сподіваюся, у нас вийде”, – сказав Цукерберг, відповідаючи на запитання, чи стане його нове дітище популярнішим за Twitter.
 
За його словами, запорукою успіху Threads стане дружня атмосфера на платформі.
 
“Набагато краще піддатися нападкам з боку незнайомців у твіттері, ніж вдаватися до хибного щастя у показушному інстаграмі”, – відповів на це власник Twitter Ілон Маск.
 
Експерти передбачають, що багато користувачів Twitter перейдуть на нову платформу через невдоволення змінами, які Маск ввів після покупки соцмережі.
 
Короткі повідомлення
 
Threads призначений для обміну короткими текстовими повідомленнями, які, як і в Twitter, можна лайкати, коментувати або репостити. Пости обмежені 500 знаками.
 
Користувачі, які вже мають обліковий запис в інстаграмі, зможуть увійти в систему зі своїми обліковими даними.
 
Спеціальні налаштування дозволяють дублювати контент одразу на обох платформах. Ця функція включає пости, посилання, фотографії та відео тривалістю до п’яти хвилин.
 
Також будь-які облікові записи, які користувачі блокують в інстаграмі, автоматично блокуються Threads.
 
Поки що система працює на зовсім гладко: перші користувачі повідомляють про проблему із завантаженням зображень. Розробники вітають фідбек, який допомагає усунути неполадки.
 
Вже було багато спроб
 
Meta – не єдина компанія на ринку, яка вступила в конкуренцію із Twitter. Раніше вже з’явилися такі платформи, як Mastodon, Spill та Truth Social зі схожим функціоналом та завданнями, але реальною загрозою компанії Маска вони не стали.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button