Цікаве

Вандали-графітчики спотворили Поштову площу у Києві (фото)

Поштову площу в Києві, яку після реконструкції відкрили у травні 2017 року, невідомі вандали повністю розмалювали графіті.

фото Інформатор

Так, на фото сайту «Інформатор» видно, як хулігани використовували фарби з балончиків і замалювали вікна, стіни і фасади.

фото Інформатор

Невідомо, чи вдалося правоохоронцям знайти зловмисників, однак їхні малюнки цілком можна вважати актом вандалізму.

фото Інформатор

Додамо, що два тижні тому правоохоронці затримали трьох молодиків за пофарбування у рожевий колір фонтану «Самсон» на Контрактовій площі у столиці.

Слідчі кваліфікували цю подію як пошкодження об’єкта культурної спадщини, тому що скульптура-фонтан «Самсон» офіційно внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення.

Як повідомили у відомстві, трьох зловмисників віком від 21 до 27 років затримали у порядку ст. 208 КПК України.

«Під час проведення першочергових слідчих дій ми встановили, що до цього злочину фігуранти готувалися заздалегідь. У своїх переписках зловмисники обговорювали план дій, а також консультувалися зі знайомими, як можна уникнути покарання за скоєне. Один із варіантів – назвати свої дії встановленням «арт-об’єкта». Однак наголошую, що пофарбований ними фонтан є об’єктом культурної спадщини, і без дозволу відповідних органів будь-які зміни зовнішнього вигляду скульптури заборонені, і караються згідно із чинним законодавством», – прокоментував начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Фігурантам загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Back to top button