Цікаве

Вакциновані від коронавірусу люди частіше заражаються дельта-варіантом – дослідження

На це вказує  аналіз даних, проведений американським виданням The New York Times

Дельта-варіант коронавірусу, імовірно, значно заразніший для щеплених людей, ніж вважалося досі.

На це вказує  аналіз даних, проведений американським виданням The New York Times, – інформує 1NEWS.

Згідно з опублікованими результатами аналізу баз даних семи штатів, у шести з них у середньому щонайменше кожний п’ятий зафіксований випадок захворювання на COVID-19 припадав на вакциновану від коронавірусу особу. Якщо точніше, то цей показник становив від 18 до 28 відсотків.

У дослідженні було розглянуто бази даних щодо статистики захворювань на COVID-19 таких штатів як Каліфорнія, Колорадо, Массачусетс, Орегон, Юта, Вермонт і Вірджинія. Причиною обрання для аналізу баз даних саме цих штатів вказали те, що в них подано найбільш детальну інформацію щодо інфікованих.

При цьому у Вірджинії зараження коронавірусом у вакцинованих становили лише 6,4 відсотка від загального числа, що стало найнижчим показником.

Водночас якщо розглянути абсолютні цифри, то кількість заражень коронавірусом серед вакцинованих – украй незначна. Приміром, у Каліфорнії станом на 8 серпня лікарнями було зафіксовано 1615 випадків коронавірусної інфекції серед вакцинованих, що становить загалом 0,007 відсотка від загального числа всіх вакцинованих у штаті, а це близько 22 мільйони осіб.

Утім, не виключено, що реальний показник заражень коронавірусом серед вакцинованих може бути значно вищим, ніж вказано в публікації. Її автори відзначають, зокрема, те, що не всі вакциновані звертаються до лікаря через зараження, оскільки перебіг захворювання у них зазвичай значно легший, ніж у невакцинованих осіб.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button