Цікаве

В їдальні Верховної Ради розширився асортимент пропонованих нардепам страв

У їдальні Верховної Ради до початку нової парламентської сесії оновили меню, пише 1NEWS з посиланням на портал Страна.ua.

Їжа для народних депутатів у порівнянні з минулим роком подорожчала, а асортимент пропонованих страв розширився.

В меню стало більше салатів, причому є і новинки: «любительський» з фетою (43 грн за 130 г), «царський» з сьомгою (90 грн за 145 г) і «капрезе» з моцарелою (95 грн за 170) – найдорожчий у меню.

Із закусок пропонуються салат із гарбуза з фетою (84 грн за 200 г, на 34 грн дорожче, ніж раніше), а також бутерброд із сьомгою (48 грн, на 9 грн більше, ніж рік тому). Найдешевша закуска в меню – салат із капусти з огірками (27 грн за 100 г), найдорожча – тартар із сьомгою та авокадо (241 грн за 150 г).

На перше депутатам пропонують окрошку з яловичиною (59 грн за 300 г), а також борщ український з яловичиною (51 грн, за рік він подорожчав на 11 грн).

Гарніри коштують від 19 грн за 150 г рису (раніше коштував на 9 грн дешевше) до 44 грн за 100 г баклажанів гриль.

Вартість других страв варіюється від 8 грн за одне варене куряче або перепелине яйце до 216 грн за запечене з грушею філе сьомги (175 г). За котлету по-київськи в парламентській їдальні просять 58 грн за 128 г (в 2019 році коштувала майже на 12 грн дешевше, а після карантину в 2020-му не продавалася).

Філе судака тушковане в томаті з овочами коштує 97 грн за 200 г – на 21 грн дорожче, ніж улітку 2020-го. За млинчики «помпадур» потрібно буде віддати 91 грн за 250 г – на 14 грн більше, ніж два роки тому.

Десерти коштують від 32 до 63 грн, наприклад желе з полуницею можна купити за 33 грн, всього на 2 гривні дорожче, ніж у минулому році. З напоїв в меню – тільки узвар з лимоном за 12 грн.

 

 

Back to top button