Цікаве

В яких країнах Європи люди найчастіше ходять до лікарів

Зазначається, що загалом по ЄС у 2017 році майже 38% населення відвідали свого лікаря-терапевта один або два рази протягом року

У 2017 році майже половина громадян Данії щонайменше 6 разів відвідували лікаря загальної практики, найменше ж ходили до лікаря в Греції – 61% населення країни протягом року жодного разу не зверталися за медичною консультацією.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

Данія має найбільшу частку осіб, які відвідували свого лікаря загальної практики 6 разів і більше (49%) за останні 12 місяців, у Франції найбільший відсоток людей (34%), які ходили до лікаря від 3 до 5 разів. Частка осіб, які консультувалися у свого лікаря раз або двічі, була найбільшою в Словаччині (47%), а відсоток осіб, які взагалі не відвідували лікаря, був найвищим в Греції (61%).

Зазначається, що загалом по ЄС у 2017 році майже 38% населення відвідали свого лікаря-терапевта один або два рази протягом року. Чверть (25%) проконсультувалася зі своїм лікарем 3–5 разів, а ще майже чверть (24%) взагалі не звернулася до лікаря-спеціаліста. Близько 14% опитаних повідомили, що бачили свого лікаря загальної практики 6 разів і більше протягом року.

Джерело: Укрінформ

Back to top button