Цікаве

В умовах пандемії медики радять їсти більше продуктів з пробіотиками

Продукти з пробіотиками відновлюють роботу кишечника, ефективно сприяють зміцненню імунітету. Німецькі медики радять їсти більше таких продуктів в умовах пандемії, інформує 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Німецькими експертами були названі доступні продукти, насичені пробіотиками – корисними бактеріями, які допомагають поліпшити роботу кишечника і пов’язаної з ним імунної системи в період пандемії коронавірусної інфекції.

Зокрема, чудовим джерелом пробіотиків є натуральні кисломолочні продукти, а також деякі сири (чедер, гауда, моцарелла, пармезан). У щоденному режимі зараз корисно вживати також йогурти, кефір.

Крім того, у великій кількості пробіотики містяться в таких продуктах, як квашена капуста, солоні огірки, кімчі. Але фахівці відзначають: така їжа не повинна бути пастеризованою, а саме така в основному продається в магазинах.

“Домашні солоні огірки відрізняються кислинкою, яку їм надає природне бродіння молочної кислоти, що містить живі молочнокислі бактерії. Більшість солінь в супермаркеті позбавлені живих бактерій”, – попередили медики.

 

 

 

 

 

Back to top button