Цікаве

В Україні значно подорожчає житло

Восени по всій Україні подорожчають квартири: трикімнатні на 4-6%, однушки на 11-13%, а ось двокімнатні на 14-16%.

Про це повідомляють аналітики платформи OLX. Зазначається, що найдорожча нерухомість у Києві зараз, як і раніше, продається у Печерському районі. За скромну однокімнатну квартиру в центрі міста треба було в середньому заплатити близько $72 тис., а за простору трикімнатну віддати майже $175 тис, передає 1News.

Звання “найдорожчого спального району Києва” заслужив Дарницький. У кам’яних джунглях на лівому березі літня вартість однокімнатної квартири склала $37,5 тис. Таке холостяцьке житло виявилося дорожчим, ніж аналогічні пропозиції у центрі. Найвигідніше придбати нерухомість у Святошинському районі. Трикімнатна квартира на західній околиці міста коштувала майже $49 тис., а двокімнатна — $32,6 тис.

Вартість двокімнатних квартир склала до $37 тис. у Деснянському і Святошинському районах, а за $40 – $56 тис. можна було знайти варіанти на лівому березі у Дніпровському і Дарницькому районах, а також на правому в Подільському, Голосіївському, Оболонському та Солом’янському районах.

Ціни на трикімнатну квартиру варіювалися від $48 тис. до $75 тис. у спальних районах і на Подолі, а цінники елітних на Печерську і в Шевченківському районі в середньому коштували $110 – $175 тис.

Як повідомлялось, в Україні квартири на первинному ринку в січні-червні 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року подорожчали на 5,4%.

Джерело: Обозреватель

Back to top button