Цікаве

В Україні запустили «Віртуальний музей російської агресії»

Мета проєкту – акумулювати напрацювання органів державної влади, громадських ініціатив та міжнародних організацій з документування перебігу і наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України для представлення якнайширшій аудиторії

В Україні запустили «Віртуальний музей російської агресії» – сайт, на якому зібрано та проілюстровано факти порушень Росією територіальної цілісності України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, – інформує 1NEWS.

Мета проєкту, як вказано на самому порталі, – акумулювати напрацювання органів державної влади, громадських ініціатив та міжнародних організацій з документування перебігу і наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України для представлення якнайширшій аудиторії.

Наразі на сайті розміщено матеріали, пов’язані тільки з окупацією Криму: документи, судові справи, фотографії, відеозаписи тощо.

«Нам потрібно віртуально захищати себе, бо війна йде на різних фронтах, в тому числі, на фронті фальсифікацій та фейків. Експозиція щодо злочинів у Криму – лише початок. Далі у планах – кейси з окупації Донбасу», – зазначив Ткаченко.

Також на порталі є розділ особових справ: це стислі описи осіб, які мають стосунок до Криму. Причому поруч, без жодного поділу, розміщено і прихильників України (Рефат Чубаров, Мустафа Джемілєв, Юлій Мамчур тощо), і тих, хто перейшов на бік окупаційної влади (Наталія Поклонська, Сергій Аксьонов) або взагалі є росіянином (Ігор Гіркін).

Згадується тут також олігарх та медіамагнат Дмитро Фірташ. Через міжнародну групу компаній Group DF він контролює медіагрупу «Inter Media Group» (до складу якої входить, зокрема, телеканал «Інтер»). Олігарху, серед іншого, належить завод «Кримський титан». У червні РНБО запровадила проти Фірташа санкції.

Крім того, на сайті доступна база даних юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції України, США та ЄС у зв’язку з агресією РФ проти України, інтерактивна база даних доказів російської агресії (зібрані волонтерською спільнотою InformNapalm) та база жертв окупації Криму (дані Кримськотатарського Ресурсного Центру).

Джерело: Детектор медіа

Back to top button