Цікаве

В Україні запустили”найзахищеніший” цифровий підпис

Технологія дуже безпечна, вам взагалі не потрібно буде відвідувати жодних оффлайн-установ, не потрібно проходити верифікації

Користувачі “Дії” зможуть скористатися найзахищенішим цифровим підписом через технологію фото-ID.

Про те, як працює нова послуга, розповів віце-прем’єр-міністр України — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров під час виступу на “Diia Summit”, – інформує 1NEWS.

“Ми сьогодні запускаємо найзахищеніший, що існує, цифровий підпис, і взагалі — цифровий підпис в „Дії“. Сьогодні вже можна оновити додаток, прямо зараз, і вже отримати цей підпис у ваш смартфон. Технологія дуже безпечна, вам взагалі не потрібно буде відвідувати жодних оффлайн-установ, не потрібно проходити верифікації. Вам просто потрібно через технологію фото-ID повернути голову, подати певні сигнали, які система просить, для того щоб біометрія вашого обличчя перевірилась з фото в реєстрі, яке залишилось після того, як ви отримували свій ID-паспорт або закордонний паспорт”, — додав він.

Так, зі слів міністра, для використання функції необхідно у “Дії” зайти до Налаштувань, зайти в розділ “Дія.Підпис” та натиснути “Створити”. Після цього може знадобитись “кружити головою”, зазначив він. Згодом, потрібно набрати PIN-код — і все, підпис створено.

Також Федоров зазначив, що “Дія” зберігає історію усіх підписаних документів.

Джерело: УНН

Back to top button