Цікаве

В Україні за рік кількість користувачів Інтернету та соціальних мереж збільшилась на декілька мільйонів

Найпопулярнішою соцмережею залишається YouTube з охопленням 96 відсотків користувачів в Україні

З початку 2020-го до початку 2021 року українська аудиторія соціальних мереж збільшилася на 7 мільйонів осіб.

Про це повідомила компанія GlobalLogic із посиланням на результати власного дослідження, проведеного на базі відкритих даних, – інформує 1NEWS.

На початку 2020 року в Україні було 19 мільйонів користувачів, у 2021 році цифра досягла 26 мільйонів.

Водночас проникнення соцмереж зросло наполовину: наразі у них зареєстровані 60 відсотків населення країни, тоді як у січні 2020 року було трохи більше ніж 40 відсотків.

За даними GlobalLogic, із 2019 року кількість українців в Instagram зросла на 22 відсотки, а у Facebook – на сім відсотків. Нині цими соцмережами користуються 14 і 16 мільйонів українців відповідно.

“За останній рік нова соціальна мережа TikTok досягла 16 відсотків користувачів з України, її зростання становило 500 відсотків. Найпопулярнішою соцмережею залишається YouTube з охопленням 96 відсотків користувачів в Україні. У середньому на сайті вони проводять майже 40 хвилин на день”, – зазначають у GlobalLogic.

Кількість українських інтернет-користувачів, за даними компанії, зросла на 2 мільйони, що на 33 відсотки більше, ніж у 2019 році.

Станом на початок 2021-го ця кількість становила майже 30 мільйонів, тобто приблизно 67 відсотків населення країни.

За даними GlobalLogic, інтернет-користувачів стає більше не тільки в Україні, а й у світі: з 2019 року їхня кількість збільшилася на 280 мільйонів осіб.

Окрім того, через пандемію за останній рік люди у всьому світі стали на 57 відсотків більше дивитися відео та фільми, на 37 відсотків більше слухати музику і на 15 відсотків – подкасти.

Для аналізу компанія GlobalLogic використовувала дані з відкритих джерел, таких як Data Report, Державна служба статистики України, Kantar і PlusOne, а також внутрішню статистику.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button