Цікаве

В Україні за добу провели екстрену трансплантацію серця, печінки та двох нирок від одного донора

Лікарську бригаду з інституту Шалімова доставили до Ковельської лікарні, де помер донор, для цього залучили сили Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацполіцію, в тому числі повітряний транспорт

В Україні за одну добу провели екстрену трансплантацію серця, печінки та двох нирок від одного донора.

Забір органів здійснили в ніч на 26 лютого, – інформує 1NEWS.

Лікарську бригаду з інституту Шалімова доставили до Ковельської лікарні, де помер донор, для цього залучили сили Держслужби з надзвичайних ситуацій та Нацполіцію, в тому числі повітряний транспорт.

Серце та нирки пересадили відразу в Ковелі, а трансплантацію печінки здійснили вже в Києві в Інституті Шалімова.

“Донором стала 44-жінка, вона померла через інсульт. Вчора, після того, як консиліум лікарів констатував смерть мозку, донька і зять погодилися на донорство. Одна нирка дісталася 24-річній жінці з Волинської області. Вона сирота, має 5-річну донечку. Відколи чотири роки тому відмовили нирки, перебувала на діалізі. Її нова нирка запрацювала просто на операційному столі”, – повідомила засновниця всеукраїнської платформи донорства “iDonor” Ірина Заславець.

Другу нирку отримав 52-річний чоловік з Бердичева. Він мав хронічну хворобу нирок і останні дев’ять місяців перебував на замісній нирковій терапії.

Серце дісталося чоловіку з Волині, який кілька років хворів на дилятаційну кардіоміопатію, його серце вже не могло перекачувати кров.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button