Цікаве

В Україні стане неможливим перегляд популярних серіалів

В Україні стане неможливим перегляд популярних серіалів

Фото: pixabay.com
НВО буде недоступним

Megogo стверджує, що не має наміру продовжувати співпрацю з каналом НВО, що транслює новинки кіно, через посередників.

Американський кабельний канал HBO та стрімінговий сервіс HBO Max офіційно не працюють в Україні. Українські OTT-сервіси співпрацюють із ліцензіатами, які мають право на їхній контент. Але, виходячи з останніх подій, співпраця припиняється, таким чином, популярні світові серіали більше не будуть доступні легально для українців, пише The Village.

Зазначається, що в Росії HBO працює з сервісом Amediateka. І через нього контент HBO і HBO Max отримує український дистриб’ютор, яким з квітня 2021 року став сервіс Oll.TV, що входив до медіахолдингу Ріната Ахметова Медіа Група Україна.

Ексклюзивні права на пакет Oll.TV зберігав до листопада 2021 року, коли МГУ передала ще одному українському сервісу Megogo. Але, як відомо, 22 липня 2022 Oll.TV припинив роботу, і сервіс перестали оновлювати.

Водночас після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну материнська компанія HBO WarnerMedia заявила про “зупинення операцій” у Росії. Але вже наприкінці червня російський сервіс повідомив про повернення ексклюзивного контенту, включно з цими серіалами, а також анонсував прем’єру Дому дракона в серпні. Після оновлення нових серіалів HBO у Amediateka вони почали з’являтись і в Україні на платформі Megogo.

Але Megogo стверджує, що не має наміру продовжувати співпрацю з каналом через посередників.

“Компанія Megogo не співпрацює з країною-агресором РФ. Американський контент від правовласника HBO ми отримуємо через українського дистриб’ютора “МДУ”, і цей контракт діятиме до кінця 2022 року. Надалі ми показуватимемо контент HBO тільки в тому випадку, якщо контрагентом буде не російська компанія”, – заявили в Megogo.

Також там зазначили, що неодноразово зверталися до HBO щодо прямого контракту.

“Ми також заявили про бажання взяти участь у тендері на цей контент і чекаємо від правовласника офіційного запрошення. Сподіваємося, що згодом зможемо співпрацювати з HBO безпосередньо. І подамо приклад та іншим міжнародним правовласникам, що український ринок – перспективний та важливий”, – додали в сервісі.

Нагадаємо, після нападу Росії на Україну російський ринок залишили найбільші американські кіностудії – Sony, Warner Bros., Walt Disney Company та Universal. Після цього багато російських кінотеатрів опинилися на межі закриття.

У Росії закрилося понад 40% кінозалів


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button