Цікаве

В Україні планують побудувати шпиталь на воді

Крім шпиталю, планується також будівництво плавучих готелів

Українське підприємство “Паллада” може побудувати плавучий шпиталь.

Проект планується здійснити в партнерстві з Хорватією, – інформує 1NEWS.

“Плавучий шпиталь буде призначений для лікування в умовах пандемії або землетрусів. Крім того, сторони планують разом будувати плавучі готелі для Адріатики на базі залізобетонних понтонів “Паллади”, – заявив генеральний директор “Укроборонпрому” Юрій Гусєв.

Він також зазначив, що плавучі доки цього заводу вже понад 40 років успішно експлуатуються в Хорватії та інших країнах.

“Радий тому, що прямі контакти між суднобудівними підприємствами України і Хорватії поглиблюються, адже це не тільки додаткові інвестиції для наших підприємств, але і підвищення екологічних і технологічних стандартів”, – зазначив Гусєв.

Крім шпиталю, планується також будівництво плавучих готелів на базі залізобетонних понтонів херсонського заводу Pallada. Вони розмістяться в Адріатичному морі.

“Паллада” входить до складу Державного концерну “Укроборонпром”. А плаваючі доки заводу вже більше 40 років успішно експлуатуються в Хорватії і багатьох інших країнах. Підприємство використовує оригінальну технологію: понтон дока виготовляється з морського залізобетону, а башти – з суднобудівної сталі “, – зазначив Гусєв.

За його словами, таке з’єднання матеріалів дозволяє знизити витрати на експлуатацію в кілька разів, а її терміни, навпаки, збільшаться – до 50 років в порівнянні з традиційним сталевим доком.

Джерело: Укроборонпром

Back to top button