Цікаве

В Україні офіційно запрацював Центр боротьби з фейками

Центр боротиметься з дезінформацією, швидко реагуватиме на фейки, а також займатиметься промоцією українських наративів

В Україні сьогодні офіційно запрацював Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який займатиметься боротьбою з фейками в українському інформаційному просторі.

Про це розповів міністр культури та інформаційно політики Олександр Ткаченко, – інформує 1NEWS.

За словами міністра, центр боротиметься з дезінформацією, швидко реагуватиме на фейки, а також займатиметься промоцією українських наративів. Центр діятиме при Мінкульті та співпрацюватиме з Центром протидії дезінформації при РНБО.

“Робота центру має передусім просвітницьку функцію: розвінчування фейків в українському інформпросторі”, – зазначив Ткаченко.

Досягати поставленої мети, як розповів міністр, будуть шляхом:

  • стратегічних комунікацій, включно з розробкою контрнаративів, проведенням інформкампаній, включенням українських наративів у щоденну комунікацію уряду;
  • створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформаційні атаки;
  • регулярного сповіщення про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільного напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.

Крім того, центр планує працювати над підвищенням рівня критичного мислення українців, щоб вони “вміли розрізняти реальні факти від вигаданих провокацій РФ”.

Нагадаємо, керівником Центру боротьби з фейками було призначено Любов Цибульська. Вона очолює групу з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа-центру, а також працює радницею глави МЗС.

Джерело: РБК-Україна

Back to top button