Цікаве

В Польщі планують платити пенсію собакам і коням

Для цього до парламенту подадуть відповідний законопроєкт

Міністерство внутрішніх справ Польщі планує надати собакам і коням, які працювали на державу, офіційний пенсійний статус та виплачувати їм пенсію.
Для цього до парламенту подадуть відповідний законопроєкт, – інформує 1NEWS.

Коні та собаки працюють у поліції, пожежній та прикордонній службі. Вони знаходять людей у зруйнованих будівлях, вистежують втікачів, допомагають виявляти контрабанду та вибухові речовини тощо. В обмін на це тварини отримують їжу та місце для проживання.

Після того, як їх служба завершується, їх віддають новим господарям або у спеціальні притулки для тварин. Він держави тварини у відставці допомоги не отримують.

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський заявив, що законопроєкт — це «моральний обов’язок» людей перед тваринами. Собакам і коням планують виплачувати пенсію, яка має допомогти новим господарям доглядати за тваринами.

За даними МВС, наразі на державу працюють 1200 собак і 60 коней. Щороку 10% тварин завершують службу.

Крім того, законопроєкт має зафіксувати поки неписане правило, що співробітники, які працювали з тваринами, можуть забирати тварин собі.

Варшавський поліцейський Павел Кукніо каже, що собакам у відставці зазвичай необхідна дорога медична допомога. Пенсійні виплати мають зменшити витрати господарів.

Колишній поліцейський Славомір Валковяк доглядає за колишніми службовими собаками та конями у єдиному в Польщі притулку для тварин у відставці. Він каже, що регулярні виплати від держави полегшать його щомісячні витрати на тварин, які сягають тисяч злотих. Інші господарі колишніх службових тварин також розповіли, що завдяки пенсійним виплатам вони зможуть надати своїм тваринам медичну допомогу.

Джерело: Громадське

Back to top button