Цікаве

В Одесі вилікували від коронавірусу 101-річну бабусю

Перебіг хвороби у жінки був тяжким: вона перестала рухатися, не могла самостійно ковтати їжу, не пила воду

101-річна одеситка Євгенія Авраменко вилікувалася від коронавірусної інфекції.

Вона перенесла хворобу у тяжкій формі, утім наразі жінка почувається набагато краще, розповіла її онука Олена Оробей, – інформує 1NEWS.

Євгенія Авраменко за фахом лікарка. Під час війни вона працювала на фронті. Має статус людини з інвалідністю Другої світової війни 1-ї групи. Жінка захворіла на COVID-19 на початку березня. Коли показники сатурації сягали 83% жінка втрачала свідомість та задихалася.

“Я не знаю як захворіла. Почала пчихати, а потім піднялась температура. Я падала. Пам’ятаю, ось стояла, а потім раз і впала, ногу зламала”, – розповіла жінка.

Євгенія Авраменко запевнила, нині почуває себе краще, аніж 2 місяці тому.

“Я трошки починаю ходити. Погано ще, але вже краще. Контактів в мене немає ні з ким зі сторонніх, лише з родичами”, – пояснила Авраменко.

Перебіг хвороби у жінки був тяжким. Вона перестала рухатися, не могла самостійно ковтати їжу, не пила воду. Євгенію Авраменко не госпіталізували через нестачу вільних місць у лікарні. Тому її онука Олена Оробей самостійно робила крапельниці хворій вдома. Для цього вона змайструвала вдома саморобну підставку для крапельниці. Також Євгенія Авраменко була підключена до кисневого апарату.

“Лікарі мені сказали, що їй треба ставити крапельниці. Ці три тижні були важкими для мене. Тому, що бабуся сильно тяжко себе почувала. У неї вже почались набряки кінцівок, які утворються, коли людина помирає. Вона марила. Почала виривати внутрішньовенні. Лікарі мені порадили поставити зонд, щоб було якесь харчування”, – поділилася Олена.

За її словами, щодня на необхідні ліки родина витрачала 2-3 тисячі гривень.

“Це і антибіотики, і ліки, аби підтримати серцеву діяльність. Для ветеранів війни ці речі мають бути безкоштовними”, – зазначила жінка.

Наразі Олена Оробей продовжує піклуватися про бабусю. Жінка сподівається, що міськрада забезпечить можливість реабілітації жінки після лікування і компенсує витрати на медикаменти.

“Бабуся зараз сидить жива, здорова і голослива. І це, я вважаю, дуже обнадійливо для усіх, хто лікується від COVID-19 і будь-яких інших інфекційних захворювань. Тому, що все ж таки це можна зробити, але головне мати підтримку, – зауважила Олена.

Джерело: Суспільне

Back to top button