Цікаве

В київському університеті влаштували урочисту церемонію відкриття жіночого туалету (ВІДЕО)

Жінкам-співробітницям вишу дозволили обрати колір плитки, обладнання та аксесуари для оновленої вбиральні

У Державному університеті телекомунікацій у Києві з нагоди 8 березня урочисто відкрили жіночу вбиральню.

Про це інформує 1NEWS.

Відео урочистого відкриття туалету оприлюднене у Facebook: на ньому проректор університету з адміністративно-господарської роботи та будівництва Анатолій Сало виголошує промову біля вбиральні, де зібралися працівники закладу.

“Сьогодні, напередодні Міжнародного жіночого дня, 8 березня, день відкриття першої відремонтованої жіночої вбиральні настав”, – з урочистою інтонацією заявив Сало.

Він також похвалився, що жінкам-співробітницям вишу дозволили обрати колір плитки, обладнання та аксесуари для оновленої вбиральні.

Після цього він зачитав короткий вірш, і після перерізання червоної стрічки пообіцяв, що всіх пригостять келихом шампанського – аби “закріпити” цю подію.

Відео швидко стало вірусним у соцмережах – дехто з користувачів дивувався, що у 2021 році факт відкриття звичайного туалету супроводжується такими урочистостями, та більшість – не втрачали можливості пожартувати.

“Ну немає в цьому нічого злочинного. Ми покращуємо санітарно-гігієнічні норми, і в цьому нічого поганого немає”, – заявила помічниця ректора навчального закладу Ольга Сомко.

Тим часом на резонансне відео уже звернув увагу мовний омбудсмен Тарас Кремінь – каже, підготував звернення в Міносвіти з проханнями провести службове розслідування.

“Надзвичайно вражений такими “святковими” подіями в державному ВНЗ, в якому відкриттю жіночих вбиралень, що супроводжується адміністративним стрічково-перерізальним пафосом із лиричними викрутасами, в Україні повинен бути покладений край”, – зазначив Кремінь.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button