Цікаве

В Києві відкрили нову зупинку на маршруті міської електрички: її модернізували під час війни

З 19 квітня на маршруті київської кільцевої електрички почав курсувати ще один модернізований електропоїзд та додано зупинку на станції Київська Русанівка. Про це повідомляє кореспондент 1News.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Олександра Камишіна, війна дала поштовх для розвитку розпочатого у 2021 році проекту Kyiv City Express.

«Київська кільцева електричка стане частиною цього проекту. Менш ніж за місяць вона перевезла понад 200 тисяч пасажирів. Сьогодні ми ставимо на маршрут модернізований уже під час війни на власному підприємстві електропоїзд. Таким чином, по кільцю Києва курсують виключно модернізовані електрички», — зазначив він.

Зауважується, що зупинкову платформу на маршруті електрички Укрзалізниця відновила вже за час війни.

Член правління «Укрзалізниці» Олександр Перцовський додав, що зупинка на Русанівці не функціонувала з 2011 року та була в занедбаному стані.

«Ми в короткі терміни її реанімували, зокрема, відремонтовано та укріплено платформу. Ця зупинка буде точно популярною у мешканців Русанівки, Березняків, Соцміста та інших прилеглих кварталів», – підкреслив Перцовський.

Вартість квитка на міську електричку складає 15 гривень.

При цьому «Укрзалізниця» додає, що поступово повертається до надання платних послуг.

Так, в коментарі до одного з дописів на сторінці «Укрзалізниці» Facebook дописувач пожалівся на те, що вартість години перебування в залі очікування на Львівській залізниці становить 35 гривень. За його словами, під час війни це занадто дорого.

Прес-служба «Укрзалізниці», реагуючи на такий коментар, заявила, що на вокзалах із великою кількістю пасажирів надаються безплатні та платні послуги. Платна послуга надається при умові якщо є альтернатива – безплатний зал чи безплатний туалет.

Нагадаємо, під час війни залізниця є важливим чинником у сприянні евакуації українців. В тому числі за кордон.

Наразі «Укрзалізниця» пропонує рейси до Перемишля, Варшави, Хелма, Будапешта, Захоні та Кошице.

Державна прикордонна служба днями повідомила, що подовжує можливість перетину кордону за внутрішнім паспортом громадянина України.

 

Back to top button