Цікаве

В Києві локдаун: де можна буде відпочити?*

20 і 21 березня в Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде шоу-програма, присвячена коням. На гостей чекає близьке спілкування з кіньми древніх порід, кінні виступи та майстер-класи з дресирування і догляду за ними. А ще: незабутня подорож у часи середньовіччя, давньослов’янські забави, ігри, танцювальні флеш-моби, смачні страви з багаття і багато цікавого з життя наших пращурів.

З дотриманням норм карантинного режиму відпочити, подихати свіжим повітрям, насолодитися яскравим дійством і зарядитися енергією можна буде в Київській області. 20 і 21 березня Древній Київ запрошує провести весняні вихідні весело та пізнавально, занурившись у атмосферу Київської Русі. У Князівстві на основі даних сучасної науки відтворюється Київ V-ХIII століть в його реальному розмірі, з повною історичною достовірністю. Тут також відроджуються дух і атмосфера тих часів.

Гостям Князівства відкриється справжнє, живе середньовічне місто з відтвореними шедеврами середньовічної архітектури. Гості Древнього Києва побачать монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, садиби киян Х-ХII століть, величезні метальні знаряддя – требушети, а також унікальну відтворену діючу дерев’яну церкву Х століття.

Дізнатися більше про життя наших пращурів можна, відвідавши експозиції облогової техніки, кораблебудування і середньовічних тортур. Крім неперевершеної архітектури та середньовічного колориту на гостей Древнього Києва чекає безліч власних історичних відкриттів!

Тут кожен відчує себе справжнім мешканцем Середньовіччя, сівши в сідло бойового коня, почувши скрип возових коліс, вловивши запахи дерев’яних будівель.

Древній Київ багатий на дива. Одне з них – це унікальні коні рідкісних історичних порід. Тільки тут можна побачити прекрасних скакунів легендарних порід, яким понад тисячу років. Представників деяких порід в Україні більше ніде не побачити, адже їх було завезено до нашої країни в єдиному екземплярі.

Цими вихідними, 20 та 21 березня, в Князівстві відбудеться шоу-програма «Світ коней», що познайомить гостей Древнього Києва з цими прекрасними тваринами. Відвідувачі дізнаються багато нового і цікавого про походження порід, їх особливості. На відкритих майстер-класах з догляду та дресирування досвідчені конярі поділяться професійними секретами, аби ці прекрасні тварини були не тільки здоровими та слухняними, а й стали справжніми друзями. До коней можна буде підійти, погладити, сфотографуватися з ними та проїхати на них верхи або в екіпажі.

У Древньому Києві відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: джигітування і верхова стрільба з лука. Всі бажаючі можуть самі опанувати стародавнє бойове мистецтво верхової стрільби з лука, записавшись до школи кінних лучників «Князь Володимир». Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (044) 461-99-37 або (050) 385-20-35. Вже з першого заняття ви почнете опановувати мистецтво управління конем і влучної стрільби з лука. Долучіться до бойових традицій наших пращурів!

Мешканці Древнього Києва запросять відвідувачів стати активними учасниками розважальної програми та взяти участь у веселих конкурсах, слов’янських забавах, майстер-класах і танцювальних флеш-мобах.

Кожен гість Древнього Києва відчує себе повноправним мешканцем середньовічного міста. Тут можна пройтися середньовічними вуличками та спробувати прочитати вказівники старослов’янською мовою, завітати до середньовічної крамниці та обрати оригінальні сувеніри ручної роботи на пам’ять, в середньовічному тирі – навчитися метати сокири в ціль, а в гостях у волхвині – доторкнутися до древніх таємниць і скуштувати трав’яних напоїв за забутими рецептами. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло».

Княжі кухарі пригостять гостей гарячими напоями та смачними стравами з багаття.

Бажаючі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч у комфортабельних кімнатах (за попереднього бронювання).

Древній Київ відкривається о 10:00, програма розпочнеться о 13:30.

* В програмі можливі зміни.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

Ціна квитка: повний квиток для дорослого – 200 грн., для пенсіонерів і студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 80 грн., для дошкільнят – безкоштовно.

Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com

*на правах реклами

Back to top button