Цікаве

В Ізраїлі знайшли монети, яким близько 1,4 тисячі років

В Ізраїлі знайшли монети, яким близько 1,4 тисячі років

Фото: Янив Бергман
Монети зі знайденого скарбу

Монети знайшли в фундаменті стіни, викладеної з каменю. Імовірно, вони були залишені під час захоплення Ерець-Ісраеля династією Омейядів.

 
На території комплексу Баніас у заповіднику Нахаль-Хермон виявлено скарб із 44 золотими монетами. Про це повідомляє Vesty.co.il.
 
Фахівець з нумізматики Габріела Біховські заявила, що більшість монет – це візантійські соліди, викарбувані в роки правління імператора Флавія Фоке (602-610 р.р. нашої ери), а також його наступника Іраклія I (610-641 р.р.).
 
“Більша частина скарбу – монети періоду Іркалію. Цікаво, що спочатку на монетах карбували тільки його портрет. Проте незабаром були додані зображення його родичів. По монетах можна простежити, як зростали його сини. Спочатку їх зображували дітьми, а потім уже одного зросту з батьком”, – сказала експерт.
 
У свою чергу керівник розкопок Йоав Лерер вважає, що ця знахідка допоможе дізнатися про економічну діяльність у Баніасі за останні 40 років візантійського правління.
 
Раніше повідомлялося, що на сільськогосподарських угіддях у Великій Британії було знайдено схованку із золотими монетами з Римської імперії.
 
У Польщі собака вирив середньовічні монети
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button