Цікаве

В Ізраїлі знайшли кістки тварин, які використовувалися для ігор та пророцтв

В Ізраїлі знайшли кістки тварин, які використовувалися для ігор та пророцтв

Фото: haaretz.com
Кістки знайшли у штучних печерах

Причина, з якої археологи припустили, що знайдені кістки використовувалися з іншою метою, полягає в тому, що їх виявили непропорційно.

У рамках недавнього дослідження у стародавньому місті Мареша у центральному Ізраїлі, археологи знайшли понад 600 астрагалів. Це стегнові кістки тварин, повідомляє Haaretz.

Експерти припускають, що частину з них застосовували для встановлення контакту з богами та пророцтвами, а решту – для ігор.

Кістки та кісточки баранів та кіз були популярні у всьому Леванті. Їх знайшли у штучних печерах, вирубаних у скелі нижнього міста.

“Професія, або мистецтво ворожіння по кісточках пальців називається астрагаломантією, і, принаймні, в історичний період ця практика ґрунтувалася на маркуванні на кістках, включаючи імена богів і богинь та числах. Теорія, що лежить в основі, полягає в тому, що давні люди використовували ці гральні кістки для того, щоб зв’язатися з потойбічними істотами. Більше того, астрагали досі використовуються в іграх в Австралії та на Близькому Сході, але тільки саме для ігор. Очевидно, їхні користувачі позбулися надії те що, що кістки ніг померлих тварин можуть допомогти у ворожінні. У римський і елліністичний період астрагали широко використовувалися у ворожінні, в тому числі і в Мареші. Але що нас здивувало найбільше, то це їхня кількість, особливо ті, на яких написані іменами богів і богинь”, – підсумували експерти.

Нагадаємо, на дні Середземного моря під час підводних археологічних досліджень знайшли бронзову монету віком майже дві тисячі років.

Археологи розкопали будинок жителів Помпеїв


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button