Цікаве

В Ізраїлі почали випробовувати пігулки від коронавірусу

У перспективі пігулки від Covid-19 можуть стати щорічною практикою, як вакцинація проти грипу

У ізраїльскому Тель-Авіві в медичному центрі готуються розпочати випробування пероральної вакцини проти Covid-19 від Oravax Medical, дочірньої компанії фармацевтичного виробника Oramed.

Про це інформує 1NEWS.

“У протоколі до першого випробування фази I/II, який компанія сподівається просунути, буде задіяно 24 добровольці, яким ще не щеплено іншої вакцини. Половина групи прийме одну капсулу, а інші – дві. Групи плацебо немає, оскільки метою є вимірювання рівня антитіл та інших показників імунітету”, – пояснив генеральний директор Oramed Надав Кідрон.

Пероральна вакцина проти коронавірусу усуне кілька перешкод для швидкого й широкомасштабного розподілу препарату, що потенційно дасть змогу людям приймати вакцину самостійно вдома.

Так, зручно і те, що такий препарат легко доправляти в різні куточки світу, а збережеться він і за кімнатної температури. У перспективі пігулки від Covid-19 можуть стати щорічною практикою, як вакцинація проти грипу.

Щодо прогнозованої ефективності пероральної вакцини від Oravax Medical, то гендиректор висловлює позитивні сподівання. Так, механізм роботи пігулки буде схожим на вакцини Pfizer і Moderna.

Проте якщо останні орієнтовані на вироблення лише одного спайкового білка, то пероральна вакцина стимулюватиме створення одразу трьох. Таким чином, “ця вакцина має бути набагато стійкішою до варіантів Covid-19.

Гендиректор фармацевтичної компанії також заявив, що якщо всі фази тестування будуть успішними, то перші партії пігулок доправлять до країн, які цього найбільше потребують, наприклад до країн Південної Америки, де не змогли придбати достатньо вакцин для щеплення населення.

Джерело: Прямий канал

Back to top button